Hoe designtrends zijn veranderd in 2020

Hoe designtrends zijn veranderd in 2020

13 november 2020 0 Door Dennis de Prins

Veel dingen zijn getroffen door de Covid-19-pandemie, en de constructie en het ontwerp vormen daarop geen uitzondering. Hier zijn drie manieren waarop designtrends zijn veranderd in 2020.

Een grote open ruimte? Denk nog eens na.

We dachten allemaal dat open plattegronden het nieuwe standaard was. Toen Covid toesloeg, moesten we allemaal thuisblijven, en dat betekent dat werk, school, eten, tijd met het gezin nu in dezelfde ruimte plaatsvinden. Voor de meeste huiseigenaren is een open plattegrond gewoonweg onhandig. Stel je voor dat je een Zoom-vergadering probeert te houden met je collega’s terwijl je kinderen op de achtergrond spelen.

Thuiskantoor

Hoewel veel huiseigenaren nog steeds houden van een open ruimte in de keuken en woonruimtes, zijn speciale ruimtes nu een must wanneer het gaat om de renovatie van een huis. Plattegronden omvatten nu veel vaker een thuiskantoor.  Huiseigenaren kijken op niet op de cent als het gaat om interieurontwerp. Thuis is tenslotte de plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Dat brengt ons bij ons tweede punt …

Er is veel vraag naar huisdecoratie

Iedereen in de homedecoratie zal u vertellen dat de online bestellingen ongekende niveaus hebben bereikt. Het lijkt erop dat huiseigenaren hun plezier vinden in het creëren van mooie ruimtes (dat horen we graag)! Hier zijn enkele manieren waarop mensen thuis creatief worden:

  • Met prachtig behang;
  • Veranderen van vloerbedekking of backsplash met custom tegels;
  • Aangepaste details toevoegen, zoals beschot, scheepslap of kroonlijst;
  • Het interieur of exterieur van hun huis schilderen (gedurfde kleuren zoals accentmuren zijn helemaal in);
  • Keukenkasten een opknapbeurt geven, hetzij met een nieuwe verfbeurt, hetzij met het verwisselen van de deuren.

We houden van kekke leefruimtes, zowel binnen als buiten

De meeste mensen zouden gek worden als ze de hele dag binnen moeten blijven. Daarom zijn buitenruimtes zo belangrijk in 2020.Niet alleen terrassen en patio’s, maar ook de beplanting in de tuin. Geloof het of niet, een van de meest populaire activiteiten in 2020 is het verbouwen van je eigen groenten. Steeds meer huiseigenaren ontdekken het plezier van het verbouwen van dingen op hun eigen land.

Hier zijn een paar tips bij het plannen van uw tuin:

  • Vaste planten zouden het grootste deel van uw tuin moeten uitmaken. Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terugkomen, dus ze hebben heel weinig onderhoud nodig, afgezien van water geven en bemesten. De meeste fruitbomen zijn vaste planten.
  • Zorg ervoor dat u inheemse bomen en bloemen plant. Deze zullen het goed doen in uw omgeving, hebben minder last van ongedierten en hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig.
  • Denk vooruit met plantengroei. Zorg ervoor dat u bomen en grote struiken plant met voldoende omtrek, en kies bomen met brede wortelstelsels, zodat ze de fundering van uw huis niet in de weg gaan zitten.
  • Een bloeiende tuin hebben, betekent de juiste grond hebben. Succesvolle tuinders ‘voeden’ hun grond en richten zich op het leven onder de grond, wat resulteert in prachtige, overvloedige planten die van uw huis de mooiste in de buurt zullen maken.

2020 is voor ons allemaal een uitdagend jaar geweest, maar alle dingen hebben een zilveren randje, en voor ons was het geweldig om te zien dat zoveel mensen vreugde vinden in het ontwerpen en verbouwen van hun huis.