Hoe kies je de juiste vloer voor jouw huis?

Hoe kies je de juiste vloer voor jouw huis?

4 februari 2021 0 Door Dennis de Prins

Het is niet altijd eenvoudig om afwerkingen voor uw huis te selecteren. Voor veel huiseigenaren is de vloer een van de moeilijkste dingen om uit te kiezen. Er zijn zoveel opties op de markt, hoe weet u welke het beste bij u past? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt voor je budget, je ontwerp en je eigen persoonlijke comfort? Hier zijn een paar belangrijke dingen die u moet weten over het kiezen van de juiste vloer voor uw huis.

Tegels

Tegels zijn niet alleen duurzaam, het is ook buitengewoon veelzijdig. Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan materialen op de markt, van keramiek en porselein tot de steeds populairder wordende houten planktegel (tegel die lijkt op hardhout). De kosten variëren evenveel als de selectie, en aanvullende factoren zoals ondervloer en moeilijke installatie (zoals in het geval van ingewikkelde ontwerpen) kunnen de prijs nog meer opschroeven. Een nadeel van het gebruik van tegels door het hele huis is dat het op blote voeten koud kan zijn, maar dit kan worden gecorrigeerd door er vloerverwarming onder aan te brengen. Een ander probleem is dat het moeilijk schoon te maken is, vooral als het wordt geïnstalleerd met brede voeg, maar dit kan worden voorkomen door het juiste materiaal te kiezen en dunne voeglijnen te gebruiken.

  • Voordelen: Duurzaamheid, veelzijdigheid, veel opties voor alle budgetten.
  • Nadelen: kan moeilijk schoon te maken zijn; kan koud zijn op blote voeten.

Marmer en natuursteen

Dit materiaal is een van de meest elegante en mooiste materialen op de markt als het om vloeren gaat. Het kan echter ook extreem duur zijn. We raden het gebruik van natuursteen af ​​in veel gebruikte ruimtes, vooral als u dieren of kinderen heeft, omdat het vaak opnieuw moet worden geïmpregneerd omdat het een natuurlijke, poreuze steen is.

  • Voordelen: Tijdloze schoonheid van natuursteen.
  • Nadelen: duur in zowel materiaal als installatie; vereist meer onderhoud en instandhouding.

Hardhout

Er gaat natuurlijk niets boven de warmte en het comfort van een hardhouten vloer. Om nog maar te zwijgen over de veelzijdigheid ervan, want het kan worden gecombineerd met alle designstijlen, van ambachtelijk tot modern. Als u kinderen of dieren heeft, zorg er dan voor dat u een materiaal kiest dat niet te zacht is, aangezien sommige soorten gemakkelijker kunnen krassen dan andere en vatbaar kunnen zijn voor waterschade. Er zijn tegenwoordig een aantal bewerkte houtproducten op de markt die de klassieke schoonheid van massief hardhout hebben, maar ze zijn al vooraf geseald en daardoor iets duurzamer. De meeste zijn voorzien van een laag massief hout, wat betekent dat ze meerdere keren kunnen worden geschuurd als uw vloeren in de toekomst opnieuw moeten worden afgewerkt.

  • Voordelen: Veelzijdigheid in ontwerp, budget en bruikbaarheid; installatiegemak als u bewerkt hardhout koopt.
  • Nadelen: kan gevoeliger zijn voor waterschade en krassen bij veel gebruik.

Vinyl en linoleum

Als je een heel krap budget hebt, is dit de vloer voor jou. Gelukkig hebben vinyl en linoleum in de loop der jaren een lange weg afgelegd en is er een enorme variëteit aan selectie. Houd er rekening mee dat dit materiaal zeer gevoelig is voor afbladderen en scheuren, en dat het de waarde van uw huis niet verhoogt.

  • Voordelen: Geweldig voor mensen met een beperkt budget; er is nu nogal wat variatie op de markt.
  • Nadelen: vatbaar voor afbladderen en scheuren; verhoogt de waarde van uw woning niet.

Tapijt

Dit materiaal is comfortabel en gemakkelijk te hanteren, waardoor het een populaire keuze is voor slaapkamers. Er zijn veel stijlen en texturen om uit te kiezen. Een nadeel is dat het stoffig wordt en allergieën en luchtwegaandoeningen kan verergeren, dus we raden aan om bij u thuis een hoogwaardig tapijt met een lage pool te kiezen.

  • Voordelen: Comfortabel en kan kostenbesparend zijn.
  • Nadelen: gevoelig voor vlekken, stof en allergenen.

Samenvatting

Zoals u kunt zien, hangt de vloer die u kiest af van verschillende factoren. Als u een open plattegrond heeft, bent u meer beperkt tot wat u kunt selecteren, omdat u in de hele ruimte hetzelfde materiaal moet selecteren. Als alternatief hebben mensen met veel verschillende kamers in hun huis de vrijheid om een ​​aantal materialen te kiezen, van keramische tegels in de badkamers en keuken tot hardhout in de woonruimtes en tapijt in de slaapkamers. We raden aan om vloerstalen in huis te halen en deze te vergelijken met je apparaten, verlichtingsarmaturen en verfkleur om er zeker van te zijn dat ze bij het geheel passen. En wees niet bang om een ​​ontwerper of een gekwalificeerd ontwerpbedrijf in te huren om u te helpen bij het maken van uw keuzes – in de meeste gevallen kunnen ze u geld besparen door goede deals te vinden, en hun ervaring en ontwerpexpertise zullen een uitstekende investering zijn in uw keuze.