Messing is weer helemaal hip. Maar met mate!

Messing is weer helemaal hip. Maar met mate!

21 maart 2021 0 Door Dennis de Prins

Sinds het hoogtepunt in de jaren 70 hebben we messing zo vaak zien terugkomen in interieurontwerp gezien. Samen met zijn andere warme metalen tegenhangers (koper en brons) beleeft messing een enorme opleving. Geslagen, gevouwen of gepolijst – ontwerpers vieren zijn luxe, maar industriële aantrekkingskracht en maken van dit oude metaal alles, van kroonluchters, hanglampen, tafels, dressoirs, stoelen, bad- en keukenaccessoires tot decoratieve accessoires.

Messing – Modern interieur

Tijdens de digitale revolutie van de jaren ’90 waren huiseigenaren op zoek naar minimale, hightech materialen en was er een sterke nadruk op coole metalen zoals chroom en aluminium. Maar nu we verder in de jaren 2000 gaan, vinden mensen het leuk om weer terug te kijken naar het verleden. Of het nu gaat om de handgemaakte producten of vintage stukken die we kopen, we genieten van spullen met een verhaal, karakter en handgemaakt vakmanschap.
Eigenlijk zijn metalen afwerkingen op dit moment echt in de trend: echte metalen, maar ook metalen afwerkingen bijvoorbeeld, komen ook voor op wandbekleding en tegels.

Messing is terug, want het roept die “Seventies” -stemming op. Hij is ook terug omdat hij een warme tint heeft, met een vintage retro-look.

Messing ziet er ook perfect uit in combinatie met alle donkere en onverzadigde tinten die tegenwoordig populair zijn in meubels en decoraties, van petrol en donkerblauw tot donkergroen en bosgroen, maar ook bij materialen als marmer en terrazzo.

Overdrijf het niet

Te veel van hetzelfde kan een beetje gekunsteld aanvoelen en er zelfs goedkoop uit kan zien als het niet de juiste context is. Het mengen van metalen zorgt voor een meer eclectisch en verfijnd palet. Het maakt een huis minder catalogus en meer eigen.

Als je voor koperen accenten wilt gaan, overweeg dan om accenten toe te voegen aan je verlichting of accessoires, of kies ervoor om je afwerkingen te mixen en matchen, wat kan helpen om een ​​meer organisch ontwerp te creëren. Roestvrij staal heeft de show al een paar jaar gestolen, maar de opkomst van messing, “goud” en koper doet nu ook zijn intrede. Metalen vallen altijd op, en ze kunnen prachtige eye-catchers zijn als ze contrasteren met een eenvoudige leefruimte waar ze er niet alleen elegant en chic uitzien, maar ook budgetvriendelijk zijn.

Messing is relatief betaalbaar. En het perfecte metaal om een ​​element van luxe, tijdloosheid en vakmanschap toe te voegen aan interieurs van de 21e eeuw. Onze favoriete design combineren een mix van natuurlijke materialen, strakke moderne lijnen en monochrome kleurenschema’s versterkt met kleine injecties van warm koper.